Beretning fra en feriedreng

Skrevet af klaus Jensen, d. 11-10-2012

Hej hele Nr. Lyngby.
Har ofte haft lyst til at sende et par ord i gæstebogen, men det burde vel egentlig nærmere være i afsnittet om lokalhistorik- som årene går.
Jeg var FERIEDRENG i Nr. Lyngby - vel fra 1959 og indtil omkring 1970.

Jeg boede hos Fru PURKÆR og POULSEN i det lille hus, som netop nu er beliggende netop over for hovedindgangen til Lyngby Mølle.

Poulsen ernærede sig ved fiskeri, og han ejede båden LN26, som til at begynde med lå på Lyngby Strand og senere i 60.erne lå i Løkken.

Jeg kom også i " hotellet overfor hos familien TRANE, som jeg elskede. Døtrene var især søde ved " denne feriedreng".

Jeg mogede ud i stalden og kom faktisk i kroen, som var jeg en lille dreng af huset. Jeg har den dag i dag et postkort fra hotellet, hvor den ÆLDRE HR. TRANE ønsker mig tillykke med min fødselsdag- vel omkring 1961-62.
Senere overtog Fru Purkærs nevø PEDER MIKKELSEN huset efter Fru Purkærs død. Jeg husker min far var med hos advokaten med Fru Purkær for at ordne testamente.
Jeg hilste flere gange på " PER", som vi kaldte ham i de senere år, men han gik bort for ca. 3 år siden, og huset blev overtaget af andre. Peder Mikkelsen var tidligere fodermester på TRANEGÅRDEN.
Jeg husker ikke så mange fra Nr. Lyngby ud over Tranerne og Purkjær, men der var naturligvis også familie til Purkjær, Mikkel Mikkelsen og hans hustru Helga.
Det var skønt at gå en lang tur og hilse på Helga. Senere fik jeg trang til at komme tilbage til " rødderne" og har siden 1997 haft et lille sommerhus på Toftevej.
Jeg har ret mange fotos deroppefra af ældre tid, idet mine forældre tog mange fotos, da min mor var fotograf. Undskyld jeg tog så megen plads.

En kærlig hilsen til Nr. Lyngby fra feriedrengen KLAUS.


E-mail:

klausdanmark@fiberpost.dk

Indhold: